Mail Threat Protection

Het onderdeel Mail Threat Protection scant de bijlagen van inkomende en uitgaande e-mailberichten op virussen en andere dreigingen. Het onderdeel biedt computerbescherming met behulp van antivirusdatabases, de Kaspersky Security Network-cloudservice en heuristische analyse.

Mail Threat Protection kan zowel inkomende als uitgaande berichten scannen. Het programma ondersteunt POP3, SMTP, IMAP en NNTP in de volgende e-mailprogramma's:

Mail Threat Protection ondersteunt geen andere protocollen en e-mailprogramma's.

Mail Threat Protection kan niet altijd toegang op protocol-niveau verkrijgen tot berichten (bijvoorbeeld bij gebruik van de Microsoft Exchange-oplossing). Daarom bevat Mail Threat Protection een extensie voor Microsoft Office Outlook. De extensie maakt het scannen van berichten mogelijk op het niveau van het e-mailprogramma. De extensie Mail Threat Protection ondersteunt bewerkingen met Outlook 2010, 2013, 2016 en 2019.

Het onderdeel Mail Threat Protection scant geen berichten als de e-mailclient in een browser is geopend.

Wanneer een schadelijk bestand wordt gedetecteerd in een bijlage, voegt Kaspersky Endpoint Security informatie over de uitgevoerde actie toe aan het onderwerp van het bericht, bijvoorbeeld [Bericht is verwerkt] <onderwerp van bericht>.

In deze sectie

Mail Threat Protection inschakelen en uitschakelen

De uit te voeren actie op geïnfecteerde e-mailberichten wijzigen

Het beschermd bereik van het onderdeel Mail Threat Protection instellen

Samengestelde bestanden die zijn toegevoegd als bijlage aan e-mailberichten scannen

Filteren van bijlagen van e-mailberichten

Extensies exporteren en importeren voor het filteren van bijlagen

E-mails in Microsoft Office Outlook scannen